Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

"Το καλοκαιράκι.... στην ακρογιαλιά". -Σκάστε ρε μαλάκες να κοιμηθουμε. Σεπτέμβρης μπήκε.

     

     Άλλο ένα καλοκαίρι πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε. Ένα συνηθισμένο ελληνικό καλοκαίρι. Με τον κόσμο να γεμίζει τις παραλίες, παράνομα κλεισμένες και μη, την κυβέρνηση να περνάει στη λούφα τα μέτρα που δεν θέλει να βγουν στην φόρα και τον ήλιο να βομβαρδίζει αβασάνιστα το δέρμα μας με υπεριώδη ακτινοβολία. Ομολογώ ότι το καλοκαίρι δεν είναι η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου. Μετεωρολογικά τουλάχιστον. Κατά τα άλλα είναι καλά γιατί δεν έχουμε σχολές/σχολεία κλπ. αλλά  υπάρχουν  ελπίδες για καμία άδεια από τη δουλειά (σε άλλες χώρες φαντάζομαι).

     Για αυτούς που περνάνε τις διακοπές τους εντός Αθηνών μπορούν να εκτιμήσουν την πόλη, όντας άδεια, όπως ποτέ άλλοτε. Ωστόσο, τα τσιμέντα των κτιρίων εκπέμπουν περισσότερη θερμότητα και από την υψικάμινο της χαλυβουργικής κατά τη διάρκεια της ημέρας και οι μετακινήσεις με τα Μ.Μ.Μ γίνονται ακόμα πιο επώδυνες από αυτά που περιγράφει ο φίλος Whisper. Ειδικά αν είσαι σε λεωφορείο που περνάει από κέντρο και έχει μέσα αλλοδαπούς, καλή σου τύχη. Όχι ότι δεν έχουμε και Έλληνες βρομιάρηδες αλλά και αυτοί κέντρο πάνε οπότε είναι όλοι μαζεμένοι στο ίδιο λεωφορείο. Η ζαλάδα που θα νιώσεις δεν θα είναι από τον οδηγό που την έχει δεί Ken Block, αλλά από την έλλειψη οξυγόνου που οδηγεί τον εγκέφαλο σε δυσλειτουργία. Στο σπίτι τα πράματα είναι κάπως καλύτερα ωστόσο όχι λόγω του κλιματιστικού. Με τον πρώτο λογαριασμό της ΔΕΗ παθαίνεις ανεύρυσμα οπότε ψάχνεις οικονομικότερους τρόπους για να δροσιστείς. Γεμίζεις τα δωμάτια ανεμιστήρες τόσο ώστε να χρειαστεί να πάρεις ειδική άδεια για αιολικό πάρκο από το κράτος.

     Στην περίπτωση που είσαι κάπου στην επαρχία, μπορεί να γλιτώνεις την ασφυκτική ζέστη ωστόσο η μεγαλύτερη πληγή του καλοκαιριού παραμονεύει παντού: ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ (ντουμ ντουμ ντουυυυυυυμ).  Κανένα μέτρο δεν φαίνεται να είναι αρκετό για αυτές τις ιπτάμενες αιμορουφήχτες. Απο φιδάκια και μπουκαλάκια που βάζουμε στην πρίζα μέχρι έξυπνες σίτες (πωλείται με πιστοποίηση i.q. test). Ειδικά σε περιοχές με στάσιμο νερό κάνε το λάθος να ανάψεις φως σε εξωτερικό χώρο. Θα στην πέσουν χειρότερα και από την 4η πληγή του Φαραώ. Σε 3 λεπτά θα χρειαστείς μετάγγιση αίματος για να συνέλθεις από την αφαίμαξη. Το κυνήγι των κουνουπιών αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα χόμπι του καλοκαιριού που συνοδεύεται και απο εξειδικευμένα εξοπλισμό. Η πιό απλή μορφή του δεν απαιτεί κάποιο εργαλείο καθώς τα κυνηγάς με τα χέρια. Προχωρώντας σε πιο περίπλοκες μεθόδους συναντάμε την κλασσική μυγοσκοτώστρα, την παντόφλα και πλέον υπάρχει και η ρακέτα με μπαταρίες που εφαρμόζει μια τάση στο σύρμα που έχει. Θα τα βρείτε σε εξουσιοδοτημένα φανάρια από πακιστανούς με την εγγύηση της κινέζικης βιομηχανίας. Αρκετά ευχάριστη ασχολία που συνοδεύεται από τον ήχο και την μυρωδιά του φρεσκοψημένου μαμουνιού. Πάντως το καλύτερο εργαλείο που έχω βρει είναι ενα ζευγάρι μικρών χεριών που τα οπλίζεις και πατώντας την σκανδάλη κλείνουν ζιπάροντας το κουνούπι. Οι κατασκευαστές μάλιστα έχουν βάλει και στόχο στη μέσα μεριά για να βαθμολογείς.

     Κάθε καλοκαίρι κλείνει με τον καλύτερο τρόπο: την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της εφορίας. Τι καλύτερο από το να γυρνάς μετά απο τις διακοπές σου και να βρίσκεις στο γραμματοκιβώτιο σου τον φάκελο με τις λέξεις "Υπουργείο Οικονομικών". Στην καλύτερη περίπτωση σε προσγειώνει απότομα στην πραγματικότητα. Στην χειρότερη μπορεί να σε οδηγήσει στο να προσγειωθείς στο πεζοδρόμιο απο την ταράτσα του σπιτιού σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου